Over mij

Ik ben geschoold als holistisch coach en therapeut bij Ananta Opleidingen in Soest (4 jarige HBO opleiding) en heb de driejarige Zijnstraining aan de School voor Zijnsoriëntatie doorlopen. Daardoor kan ik de benaderingen van beide scholen combineren.

Tijdens de afstudeerfase aan Ananta heb ik me gespecialiseerd in regressietherapie. Naast regressietherapie ben ik in deze opleiding geschoold in innerlijk kind werk, chakrapsychologie, lichaamsgerichte therapie, medische basiskennis, coaching en transformatiemanagement. We bekijken je vraag vanuit een hoger perspectief, losstaand van je dagelijkse gewoontepatronen en aannames. Door een combinatie van de genoemde werkvormen en mindfulness kun je onverwerkte ervaringen een plek geven en krijg je inzicht in het ontstaan van de patronen die je belemmeren. Zo word je steeds vrijer van aangeleerde aannames en word je minder bepaald door je geschiedenis. Je komt in contact met je oorspronkelijke, vrije aard en kunt je leven steeds meer van daaruit vorm gaan geven.

Cliënten typeren mij als iemand bij wie ze zich snel vertrouwd en op hun gemak voelen. Na afloop van een sessie geven ze vaak aan verbaasd te zijn over de diepgang en het resultaat van de sessie. Er komt nogal eens iets anders uit dan je van te voren verwacht - door op reis te gaan met de oorspronkelijke vraag kom je bij een diepere kern uit en wordt het probleem op een ander niveau opgelost dan je je van tevoren had voorgesteld. Dit is wel met woorden te beschrijven, maar het is vooral iets om te ervaren, dan kun je het rationele begrip van dit proces combineren met een dieper weten door het zelf doorleefd te hebben.

Je kunt mij zien als een gids die je begeleidt door onbekend gebied. Ik houd van reizen - eerst heb ik dit fysiek gedaan door verschillende landen en culturen te verkennen en daarbij het avontuur aan te gaan. Later ben ik steeds meer geestelijk gaan reizen - terwijl ik fysiek op mijn plek bleef maakte ik reizen door de ongekende mogelijkheden van de menselijke geest en het menselijke energetische systeem. Ook hierbij ging ik het avontuur aan door mijn grenzen telkens te verleggen. Dit deed - en doe - ik onder de inspirerende begeleiding van leraren en leraressen uit diverse stromingen, meer daarover kun je vinden in het lijstje met opleiding en ervaring hiernaast. Door de reizen die ik op dit vlak heb gemaakt kan ik jouw gids zijn bij het verkennen van de bekende en onbekende gebieden van je Zelf. Vrij naar Loesje: Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.

Mijn openheid over en gevoel voor spiritualiteit en de energetische wereld gaan samen met een nuchtere basishouding. Ik ben oorspronkelijk geschoold als natuurkundige en sta met beide benen op de grond. Ik ben analytisch sterk en gebruik naast mijn intuïtie en gevoel ook mijn denkvermogen. Hiermee weet ik samen met jou je vragen helder te krijgen en inzicht en overzicht te creëren. Vanuit jouw vragen maken we samen de reis naar jouw eigen unieke antwoorden.

Wat je bij mij onder andere kunt leren en ervaren is hoe je je angsten kunt loslaten, hoe je je hart meer kunt gaan volgen, hoe je los kunt komen van slachtofferpatronen én hoe jij je dromen kunt realiseren. Je gaat leven vanuit wie je bent en komt los uit conditioneringen die je meegekregen hebt en die je (jezelf) hebt aangeleerd. Daar is moed voor nodig, het gaat met vallen en opstaan, maar als je dit proces aan durft te gaan brengt het je thuis bij jezelf.

Met welke vraagstukken komen mensen vooral bij mij?

 • In mijn leven kom ik telkens hetzelfde belemmerende patroon tegen. Dezelfde lastige situaties, conflicten, twijfels, angsten. Ik wil het ergens wel veranderen maar dit lukt me niet, het is hardnekkig. Hoe kan ik hier mee omgaan en een weg uit de impasse vinden?
 • Ik heb last van een onverwerkte ervaring/ervaringen die ik een plek wil geven.
 • Ik ben op zoek naar een nieuw fundament. De waarden en overtuigingen die ik heb meegekregen passen niet meer helemaal bij mij. Hoe geef ik vorm aan een nieuwe basis van waarden en overtuigingen die wel bij mij past?
 • Ik wil mijn dromen verwezenlijken. Hoe kan ik dit doen en hoe hiermee te beginnen?
De begeleiding is ook geschikt als je los wilt komen van benauwende en te rigide structuren, of dit nu vanuit religie afkomstig is, uit familiepatronen of anderszins. Het is mogelijk om oude patronen die je vanuit je geschiedenis hebt aangeleerd los te laten en je eigen koers te gaan varen. Daarbij vind je een nieuwe manier van jezelf verhouden tot het oude (geloofs)systeem, je staat op eigen benen en maakt zelf de keuze welke waarden en overtuigingen voor jou passend zijn en welke niet (meer).

Opleiding en levenservaring

 • HBO-opleiding Holistisch coach en therapeut, Ananta Opleidingen, 2015-2021
 • Training Verbindende Communicatie, Ai-opener, 2016
 • Vaderschap van twee dochters, 2014 en 2016
 • Training Zijnsoriëntatie, School voor Zijnsoriëntatie, 2011-2014
 • NLP Practitioner, De eerste verdieping, 2008
 • Co-active Coaching Fundamentals, Schouten en Nelissen, 2007
 • Wereldgodsdiensten, propedeuse, Universiteit Leiden, 2006
 • Adviseur, teamleider, ontwerper, projectleider en coach op grensvlak van IT en klant, voor bedrijfsleven en overheid, 2003- heden
 • Verblijf in Sudan als docent natuurkunde, 2001 en 2002
 • Stichting Milieubewustzijn, Projectcoördinator, 1999 en 2000
 • Natuurkunde met keuzevakken Filosofie, doctoraal, Universiteit Leiden, 1993-1999
 • De leerschool van het leven, 1975 - nu
× Hoe kan ik u helpen?