Over mij

Vanuit het donker naar het licht
Toen ik begin 30 was leek mijn leven op de rit te staan. Studie afgerond, een baan, een leuke relatie. Op werkgebied begon het echter te kriebelen. De baan die ik had als consultant bij een softwarebedrijf paste niet helemaal meer. Ik was op zoek naar meer diepgang, meer voldoening in het werk. In dezelfde periode verbrak mijn vriendin onverwacht onze relatie en nam mijn leven plotsklaps een andere wending.

Waar ik eerst trouwplannen had en een gezin wilde stichten moest ik alleen verder. Ik viel in een gat en besefte dat ik iemand nodig had om met mij mee te kijken en me te helpen om weer positief in het leven te staan. Via via kwam ik terecht bij Oswald Knaap, Zijnsgeoriënteerd begeleider. In de sessies die ik bij hem deed ontwikkelde ik een ander perspectief op mijn leven en leerde ik hoe het roer weer in eigen hand te nemen. Ik was erg enthousiast over zijn benadering en deed zelf de driejarige Zijnstraining aan de School voor Zijnsoriëntatie. Deze School biedt een spiritueel pad aan gebaseerd op kennis uit het boeddhisme en westerse psychologie. Dit was de diepgang die ik zocht, gecombineerd met een praktische kijk op het leven!

Er miste echter ook daar iets. Reïncarnatie en het effect van vorige levens op het huidige kwamen niet aan de orde. En ik heb een sterk gevoel dat we als mens meerdere levens hebben, als een stroom waarin we kunnen leren en uiteindelijk ontwaken tot wie we werkelijk zijn.

Daadwerkelijke transformatie
Via een vriend kwam ik terecht bij Ananta, waar ik de opleiding tot holistisch coach en therapeut begon. Daar vielen vele kwartjes. De samenhang tussen dit leven en vorige levens, patronen uit vorige levens die we in dit leven herhalen, vaak verbonden met ons familiesysteem. Ik ging patronen in mijn eigen leven herkennen en leerde aangeleerde overtuigingen en aannames los te laten. Ik kwam vrijer tegenover andere mensen te staan, kon er beter mee omgaan als iemand een andere mening had. Meer op eigen benen, minder afhankelijk van wat anderen over me dachten. Door een aantal uitstapjes naar vorige levens kwam ik weer in contact met mijn kern en kon ik de prestatiedruk die ik van binnenuit steeds gevoeld had eindelijk loslaten.

Doorgeven wat ik zelf heb geleerd
Mijn cliënten kan ik nu begeleiden bij dezelfde transformatie die ik zelf heb doorgemaakt – van aanpassing aan aangeleerde normen en overtuigingen naar een vrijer leven waarin je kwaliteiten en eigenschappen veel beter tot zijn recht komen. Het is elke keer weer een plezier om een cliënt die met een last op de schouders de praktijk binnenkomt gaandeweg steeds lichter en stralender te zien worden. Bevrijd van beperkende overtuigingen uit het verleden een nieuw perspectief te zien krijgen op zichzelf en de wereld. Met verwondering over de mogelijkheden die zich aandienen vanuit dit nieuwe perspectief!

Wat voor mens ben ik?
Van cliënten hoor ik terug dat ze zich bij mij snel vertrouwd en op hun gemak voelen. Ik bied een veilige bedding waarin je ruimte ervaart om je patronen te onderzoeken en pijn uit het verleden weet om te buigen naar leven vanuit je verlangen. Met een vleugje humor weet ik het licht en speels te houden. Cliënten omschrijven mij verder als empathisch, accuraat en als iemand die durft door te vragen. In mijn vrije tijd houd ik van de afwisseling tussen de rust van de natuur en de drukte van de stad, musea bezoeken, gezellig bijkletsen met vrienden en geniet ik van dingen ondernemen met mijn vrouw en twee dochters – het gezin dat er toch gekomen is, niet op het moment dat ik het zelf had gepland maar op het moment dat het er kwam!

"Dennis manier van begeleiden is heel prettig en rustig, ik kan me er makkelijk aan overgeven."

× Hoe kan ik u helpen?